Alle inspiratie
Recept
Tiramisu met veenbessen en pure chocoladekrullen

Een echte klassieker van een dessert. Met een twist. Wat je niet krijgt: zware room en alcohol. Wat je wél krijgt: een beetje kwark en fris fruit. Smullen maar!

Ingrediënten (voor 4 personen)
- 200 g mascarpone
- 100 g magere kwark (verse kaas)
- 300 g veenbessen
- 200 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 kop sterke koffie (afgekoeld)
- 200 g langevingerkoekjes
- 50 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
Zo ga je aan de slag
- Kook in een steelpan de veenbessen samen met 150g van de suiker voor 15 minuten, roer regelmatig door. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Meng in een kom de mascarpone, de kwark met de overgebleven suiker en het vanille-extract tot een gladde crème.
- Doe de koffie in een diep bord, dompel de lange-vingerkoekjes erin en leg in een serveerschaal.
- Doe er een laag veenbessencompote bovenop, nadien een laag mascarponecrème en herhaal opnieuw.
- Schaaf met een dunschiller dunnen krullen zwarte chocolade bovenop het dessert.
.jpg)
.jpg)
En wat drink je daarbij?
Ga voor een sprankelende tonic met een schijfje limoen. De bittere en frisse tonen zorgen voor een verfijnde begeleiding bij je hoofdgerecht.
.jpg)
{{tip}}


Heb je dit gerecht ook zelf geprobeerd?
Deel dan je creatie op Instagram met hashtag #DeNieuweLevensgenieter. We zijn benieuwd!
