Recept
Verrassend gezond aperitieven: falafelwafels van Michaël Sels

Wafels als aperitiefhapje? Dat hoor je niet elke dag. Maar als Michaël Sels kikkererwten in zijn wafelijzer gooit, ontdek je hoe verrassend lekker gezond kan zijn. En op 10 minuten klaar bovendien!
Deze falafelwafeltjes zijn krokant, speels én helemaal in lijn met Michaëls motto: om een Nieuwe Levensgenieter te zijn, moet je niet minderen, maar net méér eten. Meer van de ingrediënten die je energie geven, je gezondheid ondersteunen en je smaakpapillen doen glimlachen. Zo wordt genieten niet ingewikkelder, wel gewoon leuker – hap per hap.
Ingrediënten
- 400 g kikkererwten uit blik
- 1 rode ui
- 1 teentje look
- 1 ei
- 100 g volkoren bloem
- 1 zakje bakpoeder (16 g)
- 1 citroen
- 1/4 theelepel komijnpoeder
- peper en zout
- olijfolie
Zo ga je aan de slag
- Snij de ui in grove stukken en pel het teentje look.
- Maal met de keukenmachine kort de ui, de look en het ei.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze goed na met koud water. Laat ze even uitlekken.
- Voeg de kikkererwten, de bloem, het bakpoeder en het komijnpoeder toe en mix in 3 minuten tot een glad beslag. Breng verder op smaak met flink wat peper, zout en 1 eetlepel olijfolie.
- Voeg de zeste en het sap van een halve citroen toe en mix nog even kort.
- Vet het wafelijzer in met een neutrale olie of bakspray en laat op temperatuur komen.
- Schep een beetje van het kikkererwtenmengsel in het wafelijzer.
- Bak zo alle falafelwafels telkens in ongeveer 4 minuten gaar.
Serveer bij een frisse tomatensalade of een heerlijke kom soep.
Te veel wafeltjes gemaakt? Je kan de falafelwafels perfect invriezen. Ontdooi ze nadien in de broodrooster.
Smakelijk!
{{tip}}
Dit recept komt uit Michaëls kookboek Lekker Lang Leven 2. Foto door Bramski.


Meer tips en inzichten van Michaël?
In onze videopodcast inspireert Michaël jou en Karine Claassen om eten nog leuker en lekkerder te maken.
