Zalm Wellington

Een echte Engelse klassieker, maar dan met zalm. De asperges en het luchtige bladerdeegjasje maken dit hoofdgerecht helemaal af. De geknipte side dish hierbij is een hasselback-pompoen. Door de complexe naam (‘hasselback’) klinkt het misschien alsof je uren in de keuken moet staan, maar niets is minder waar. Hasselback is een eenvoudige handeling: inkepingen maken nét niet tot de bodem. Mooie schijfjes snijden dus. Je oven doet de rest!

Met een lekkere olijfolie maak je de zalm wellington helemaal af.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 grote zalmfilet (ongeveer 450 g)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 ei
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm (gedroogd of vers)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 rode uien, gehalveerd
  • 150 g ricotta
  • zout en peper, naar smaak   

Zo ga je aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de flespompoen en verwijder de zaden. Leg de pompoen met het vruchtvlees naar onderen. Snijd de pompoen in dunne plakjes (niet volledig doorsnijden, zodat de vorm intact blijft; gebruik eventueel houten stokjes als geleider).
  3. Meng de olijfolie met paprikapoeder, tijm, knoflook, zout en peper. Bestrijk de pompoen met het mengsel.
  4. Leg de pompoen op een bakplaat, schil de ui en snij in 6 stukken en leg mee op de bakplaat en bak 35-40 minuten, of tot goudbruin en gaar.
  5. Rol het bladerdeeg uit. Plaats het stuk zalm in het midden van elk vel. Verdeel er een lepel mosterd over. Vouw het bladerdeeg rond de zalm en druk de randen goed dicht. Snijd overtollig deeg weg. Bestrijk met een losgeklopt ei.
  6. Bak de Wellington in de oven gedurende 20-25 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
  7. Klop de ricotta los, samen met peper en zout.
  8. Serveer een plak van de Wellington bovenop de ricottacrème samen met de gebrande ui en pompoen.

En wat drink je daarbij? 

Ga voor een sprankelende tonic met een schijfje limoen. De bittere en frisse tonen zorgen voor een verfijnde begeleiding bij je hoofdgerecht.

{{tip}}

Heb je dit gerecht ook zelf geprobeerd?

Deel dan je creatie op Instagram met hashtag #DeNieuweLevensgenieter. We zijn benieuwd!