Link kopiëren
Alle inspiratie
Recept
Tartaar van rode biet met gerookte forel en geitenkaascrème

Een voorgerecht zet de toon van elk diner. Daarom presenteert Michaël deze kleurrijke en gezonde blikvanger. Ruil het vlees van de klassieke tartaar eens voor rode biet. Een feestje op je bord dat zelfs vleesliefhebbers meteen overtuigt.

Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 middelgrote rode biet (gekookt of geroosterd)
- 200 ml rodebietensap
- 75 g bulgur
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 el kappertjes, fijngehakt
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- zout en peper, naar smaak
Voor de geitenkaascrème:
- 150 g zachte geitenkaas
- 1 tl citroensap
- 1 tl citroenrasp
- zout en peper, naar smaak
- 100 g gerookte forel, in stukjes
Zo ga je aan de slag
- Kook de bulgur gaar in het rodebietensap en laat afkoelen.
- Snijd de gekookte of geroosterde bieten in kleine blokjes. Meng de bieten met de afgekoelde bulgur, sjalot, kappertjes, peterselie, balsamicoazijn, en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart in de koelkast om de smaken te laten mengen.
- Voor de geitenkaascrème meng je in een kom de zachte geitenkaas met het citroensap en de citroenrasp. Klop het mengsel met een vork of garde tot het glad is. Breng op smaak met zout en peper.
- Gebruik een kookring (of doe het voorzichtig met een lepel) om een portie rodebietentartaar midden op het bord te dresseren, spuit bovenop enkele torentjes van geitenkaas en werk af met stukjes gerookte forel.
.jpg)
.jpg)
En wat drink je daarbij?
Begin je feestmaal licht en fris met een glas troebel appelsap, aangelengd met bruiswater. Deze combinatie geeft een delicate balans tussen zoet en sprankelend, perfect om de smaken van het voorgerecht te versterken.
.jpg)

_JJ.jpg)
Heb je dit gerecht zelf geprobeerd?
Deel je creatie op Instagram met #DeNieuweLevensgenieter. We zijn benieuwd!
